Zamjenik predsjednika Savjeta Ruske Federacije Konstantin Kosačov, poručio je danas da će drske primjedbe američkog predsjednika Džoa Bajdena u vezi sa ruskim liderom Vladimirom Putinom neizbježno imati negativan uticaj na odnose dve zemlje, prenosi TAS S.

Agencija navodi da je Kosačov reagovao objavom na Fejsbuku na izjavu koju je Bajden dao za „ABC Nenjs”, u kojoj je rekao da ruske vlasti moraju da “plate cijenu” za svoje navodno mješanje u američke izbore, a na pitanje da li smatra Putina ubicom, američki predsjednik je odgovorio potvrdno.

“Takve primjedbe ne mogu se tolerisati ni pod kojim uslovima i neizbježno će povećati tenzije između naših zemalja. Poziv ruskom ambasadoru u SAD na konsultacije je brz, adekvatan i jedini razuman odgovor u takvoj situaciji. Sumnjam da će se tu završiti, ako SAD ne uspiju da pruže objašnjenje i izvinjenje”, napisao je na Fejsbuku ruski zvaničnik.

Kosačov je naveo i da su surove izjave Bajedena pobile sva očekivanja da će nova američka administracija voditi drugačiju politiku prema Rusiji i da su takve ocijene državnika visokog ranga generalno neprihvatljive.

Ruski zvaničnik je posebno naglasio da izjave dolaze od predsjednika države za koju je naveo da baci bombu negdje u svijetu svakih 12 minuta i čije su akcije od 2001.godine do danas povezane sa smrću više od 500.000 ljudi i upitao Bajdena da li ima komentar na to, navodi agencija.