Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, a susret je ocijenio kao “veoma produktivan”.

– Upravo sam stigao u SAD. Imao sam veoma produktivan sastanak sa američkim specijalnim izaslanikom Eskobarom, tokom kojeg smo se upustili u neke dubinske diskusije. Radujem se drugim obogaćujućim razgovorima tokom mog boravka ovdje – naveo je Lajčak na društvenoj mreži “Iks”.

On je prethodno na društvenim mrežama napisao da će ove sedmice boraviti u SAD i poručio da se raduje detaljnim konsultacijama u Vašingtonu i Njujorku, gdje će razgovarati o Balkanu sa američkim partnerima i sagovornicima iz UN.

Pomoćnik američkog državnog sekretara DŽejms O’Brajan ranije danas je najavio da će se zajedno sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom krajem ove sedmice sastati sa Lajčakom kako bi koordinisali podršku SAD i EU za region.

– Zamjenik pomoćnika /američkog državnog/ sekretara Gabrijel Eskobar i ja planiramo da dočekamo Miroslava Lajčaka kasnije ove sedmice kako bismo koordinisali podršku SAD i EU za zapadni Balkan – naveo je O’Brajen na društvenoj mreži “Iks”.