Vlada će sutra donijeti odluku o glasanju o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, očekujemo da će ministri iz Socijalističke narodne partije biti protiv, saopštio je predsjednik parlamenta Crne Gore Andrija Mandić te dodao da je njihov stav o ovom pitanju već poznat.

“Da smo mi u Vladi naši ministri bi bili protiv. To Crna Gora razumije. Da mi srušimo sve ovo da biste vi došli na vlast, vi mislite da smo mi politički amateri”, naveo je Mandić odgovarajući poslaniku Demokratske partije socijalista Danijelu Živkoviću.

Mandić je naveo da nisu ničija marioneta, a napomenuo je da premijer zna njihov stav.

“Naša koalicija da je na mjestu premijera Spajića ne bi glasala za rezoluciju. U Vladi jedino pravo glasa imaju jedino ministri, nemaju sekretari i direktori direktorata. Vlada će donijeti odluku onako kako ona procijeni, a zna se šta mi o tome mislimo i da ne podržavamo odluku nametanja hipoteke kolektivne odgovornosti srpskom narodu. To smo više puta saopštili nije nikakva tajna. Znamo da u Vladi ima predstavnika albanskog naroda i bošnjačke partije u parlamentu. Svi smo različiti, ali nalazimo zajednički vektor, a to je da ne treba dozvoliti DPS-u da se vrati na vlast. Mi ćemo ove stvari podrediti mnogo važnijim stvarima, da imamo Vladu koja će ozbiljno da vodi unutrađnju i spoljnu politiku”, kazao je Mandić.

Ponovio je da cijela Crna Gora zna da ne podržavaju Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

“Pozivamo vladu da to ne učine i to ne podrže. Nećemo otkazati podršku Vladi i ući u avanturu da vi budete nova vlast. Naš stav je jasan”, istakao je Mandić, prenosi Adria.