Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da ne razumije negativne reakcije jednog broja političara iz BiH na prijateljski gest Srbije – donaciju vakcina koje je u Sarajevu uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Vjerujem da je Srbija djelima i primjerom pokazala put kojim treba da idemo, koji vodi u budućnost, a ne vraćanju u prošlost, te da su bolje od pojedinih političara to razumjeli građani koji žive u susjednim državama”, navela je Mihajlovićeva.
Ona je istakla da je Srbija, obezbjeđujući vakcine protiv virusa korona za svoje građane i pomažući svojim susjedima da i oni počnu vakcinaciju, pokazala na djelu kako izgleda odgovorno ponašanje jedne države, saopšteno je iz Vlade Srbije.
“I onda kad se sve države zatvaraju u svoje okvire, i kad je pandemija virusa korona dodatno ogolila problem solidarnosti između država, Srbija je svojim primjerom pokazala da se može raditi i drugačije, da možemo biti solidarni i prema svojim susjedima”, navela je Mihajlovićeva.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče je boravio u Sarajevu, gdje je na međunarodni aerodrom dopremljeno 10.000 vakcina “Astra Zeneka” koje je Srbija donirala BiH za imunizaciju njenih građana.