Vrijeme praznika je i vrijeme pomaganja, a to je potvrdio i narodni poslanik Aleksandar Trninić. On je, uoči najvećeg hrišćanskog praznika lokalnom fudbalskom klubu donirao 5.000 KM.

Fudbalski klub “Tamaris” iz Mrčevaca je mali seoski klub, ali značajan svi mještanima tog mjesta kraj Laktaša. Tako je i kod Trninića, koji kaže da je oduvijek bio vezan za svoje mjesto.

“Samim tim i za taj mali klub. U njemu treniraju naša djeca, ali i stariji momci. Fudbal i sport im mnogo znače, a ovaj klub im je mjesto okupanja, druženja, igre i zabave. Znam da u današnje vrijeme nije lako održati bilo šta, a pogotovo sportski klub, pa se nadam da će im moja donacija značiti da lakše funkcionišu u narednom periodu”, kazao je Trninić.

Dodao je da ovo nije jedina pomoć i da će, kao poslanik i kao privrednik, nastojati u narednom periodu da bude na raspolaganju klubu.

“U situaciji sam da mogu pomoći i nastojaću da uvijek pomognem, da budem na raspolaganju klubu i svom mjestu. Nadam se da će još više mališana i mladića pridružiti se klubu i baviti se fudbalom, a da će naš klub ostati omiljeno mjesto koje nas okuplja”, kaže Trninić.

Iz kluba su se zahvalili Trniniću na finansijskoj pomoći.