Detaljnije informacije o ovom velikom događaju biće objavljene večeras u Dubrovniku. Najavljeni su govori Mate Rimca, osnivača i izvršnog direktora Rimac Automobila, Olivera Blumea, izvršnog direktora Porschea, te Lutza Meschkea, zamjenika predsjednika i financijskog direktora Porschea.

Prema prvim saznanjima Rimac, iza kojeg stoje Porsche i Hyundai, posjedovat će 55 posto nove kompanije, dok će ostatak posjedovati VW-ova marka Porsche.

To znači da će Porsche kontrolisati 58,2 odsto nove kompanije putem svojih postojećih udjela u Rimac Automobilima, iako su kompanije rekle da Porsche neće imati pravo glasa o tome kako se upravlja ovom grupom. “Nikakav novac nije promijenio ruke”, rekao je u šef Porschea, Oliver Blume.

Ovo, također, Rimca dovodi dalje pod VW okrilje, jer je njemačka kompanija krenula u električnu ofanzivu u iznosu od 35 milijardi eura. I Bugatti i Rimac nastaviće razvijati svoje marke, a dok će Bugattijeva proizvodnja ostati u Francuskoj, sva njegova istraživanja preselit će se u novo sjedište Rimca u Hrvatskoj.