Banjaluka neće donijeti restriktvnije mjere, a da one neće biti u dogovoru sa drugim zajednicama, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

– Nadamo se da u Banjaluci neće biti potrebno da uvidimo restriktivnije mjere. Ne može Banjaluka djelovati odvojeno, mjere moraju biti sistemske. Naša nada je da ćemo uz ove mjere i uz maksimalnu disciplinu građana da ovo prebrodimo. Banjaluka neće samostalno da uvodi restriktivnije mjere bez koordinacije sa okolnim lokalnim zajednicama – istakao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima veliki je pritisak na grad da sve zatvore.

– Ovo nije vrijeme da se na ovaj način ovako pritiska Štab za vanredne situacije. Šta vrijedi zatvoriti najveći grad kad građani mogu otići do drugih gradova – rekao je Stanivuković.

Pojasnio je da će, ako se zatvori Banjaluka, ljudi otići u Prijedor da se zabavljaju.

– Ne može Banjaluka djelovati odvojeno od okolnih gradova jer smo svi povezani – rekao je on i dodao da se u ovakvim situacijama treba djelovati zajedno. Dodao je da je epidemiološka situacija loša.

– Danas imamo manje zaraženih u odnosu na oktobar i novembar prošle godine, ali sada imamo više onih sa težom slikom. To dodatno otežava posao zdravstvenim radnicima – rekao je Stanivuković.

Naglasio je da škole za sada neće prelaziti na onlajn nastavu.

Najavio je da će sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije biti održana u srijedu.

– To što Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske traži deset miliona KM iz budžeta grada je izgovor da se izvuku sredstva iz budžeta – rekao je Stanivuković govoreći o jučerašnjim izjavama privremenog predsjednika GO SNSD Vlade Đajića.