Banjalučko studentsko pozorište sinoć je proslavilo svoj 44. rođendan uz kabaretsku predstavu glumice Đurđe Vukašinović “Edit Pjaf“.

Obilježavanju rođendana, prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković koji se prisjetio da je prije sedam-osam godina bio na jednoj audiciji u Studentskom pozorištu, navedeno je na sajtu Gradske uprave.

“Životne okolnosti su me sa te scene odvele na jednu drugu. Izuzetno je važno da sa te scene, vođenja najvećeg grada u Republici Srpskoj, cijenimo ovu pozorišnu scenu na kojoj stoje naši glumci, na kojoj stoji, počiva i jeste temelj kulture, umjetnosti”, kazao je Stanivuković.

Čestitajući ovaj značajan jubilej, on je kazao da je uvjeren da će Grad i u narednom periodu znati prepoznati sve ovo što radi Studentsko pozorište, te da će ta podrška, ali i svih Banjalučana koji će dolaziti na predstave, garantovati daleku budućnost Studentskom pozorištu.

“Grad će biti podrška i otvoren sam za razgovor sa predstavnicima pozorišta da vidimo šta možemo konkretno da uradimo. Kroz nekih 30 dana, predstavićemo važan projekat za kulturu i u okviru njega podršku pozorišnoj sceni, s obzirom na to da svaka druga stolica za publiku mora da bude prazna zbog pandemije. Zato ćemo naći načina da pružimo podršku. I u ovom teškom periodu, temelje kulture moramo da držimo čvrsto”, zaključio je on.

Direktor Banjalučkog studentskog pozorišta, Sanja Vojvodić, kazala je da o značaju tog pozorišta dovoljno govori činjenica da je kroz njihovo pozorište prošlo više od 410.000 gledalaca.

“Smatram da ono može da se nazove nekom kulturnom bazom za mnoge sada uspješne reditelje, glumce, plesače ili one koji su se našli u nekim drugim profesijama čiji su počeci bili ovdje, na šta smo ponosni”, rekla je ona.

Izrazila je zahvalnost Gradu na uspješnoj saradnji, ističući da je i u razgovoru sa gradonačelnikom Stanivukovićem shvatila da su Grad i pozorište na istom putu, da streme kao istom, a to je bolje za ovaj grad, bolje za naše ljude i za kulturu.