Gradonačelnik Draško Stanivuković razgovarao je danas sa direktorima javnih ustanova, organizacija i preduzeća o rezultatima rada, budućim koracima i mogućnostima ušteda, saopšteno je iz Gradske uprave.

Povećanje prihoda, kontrola svake javne nabavke, revizija svega onog što je urađeno – neke su od glavnih tema ovog sastanka u Gradskoj upravi sa jasnom porukom gradonačelnika da je došlo vrijeme da se može i mora raditi bolje.

“Najvjerovatnije da bi prethodni gradonačelnik, kada bi ga pitali, rekao da je sve u redu sa bilbordima, da je svaki poslovni prostor kako treba i da se ništa ne može promijeniti. Evo došao sam i utvrdio da to ipak nije tako. Zato sam rekao direktorima da ne budu oni koji će danas reći da je sve kako treba, da se ne može ništa promijeniti pa da moram dokazivati da mogu doći poslije njih direktori koji mogu mnogo toga uraditi i promijeniti”, rekao je Stanivuković.

Ne podržava, kako je naglasio, one direktore koji kažu da ne može budžet rashodovno da bude manji, a prihodovno veći i da se ne mogu neke stvari promijeniti nabolje, jer će biti prinuđeni da traže direktore koji će to moći uraditi.

“Da se može bolje, pokazalo se na primjeru nove direktorice Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje koja je rekla koje su sporne nabavke i da nije baš sve tako dobro kako je to tvrdila prethodna direktorica”, naglasio je on.

Gradonačelnik je zaključio da je od svih direktora tražio da mu predlože plan reformi, te poručio da će tek kad to dobije obilaziti jedno po jedno preduzeće i ustanovu i sprovoditi te reforme, saopštavaju iz Gradske uprave.

Tokom sastanka u Gradskoj upravi, direktori su upoznati i sa planom nove gradske administracije da tokom godine provede proces centralizacije svih javnih nabavki. Takođe, neke od tema današnjih razgovora bile su sistematizacija, iskorištavanje potencijala radnika i druge teme.

U saopštenju se, osim mišljenja gradonačelnika, ne navode stavovi ostalih učesnika sastanka.

Na današnjem sastanku u Gradskoj upravi, između ostalih, bili su direktori: Gradske razvojne agencije, Centra za razvoj poljoprivrede i sela, Centra za socijalni rad, “Akvane”, “Vodovoda”, “Toplane”, “Čistoće”, “Depota”, Banskog dvora, SC “Borik”, Turističke organizacije i dr.