To što UKC RS traži 10 miliona KM iz budžeta grada je izgovor da se izvuku sredstva iz budžeta, rekao gradonačelnik Draško Stanivuković govoreći o jučerašnjim izjavama privremenog predsjednika GO SNSD Vlade Đajića.
“Banjalučani plaćaju 200 miliona KM u Fond zdravstvene zaštite iz čega se finansira između ostalih i UKC RS. Ovo je pokušaj skupštinske većine da amandmanski djeluje na budžet grada. Prijedlog budžeta grada predviđa oko 700. 000 KM za Dom zdravlja, a taj iznos će biti uvećan rebalansom”, kazao je gradonačelnik Banjaluke, prenosi “Srpskainfo”.

Smatra da Đajic koji je i direktor UKC RS treba da se odrekne izgradnje garaže za koju treba 35 miliona KM.

Rekao je da postoji veliki pritisak na aktualnu administraciju da se skrati radno vrijeme ugostiteljskih objekata. Kaže da Banjaluka ne može izdvojeno da djeluje.

“Ako zatvorimo mi ugostiteljstvo ljudi ce otići u druge okolne opštine i šta smo time postigli, imaćemo samo prenos problema. Mjere donosimo sistemski, nadamo se da ćemo ići u boljem pravcu, i želja je da odolimo bilo kakavim restriktivnijim mjerama”, rekao je Stanivuković.

Komentarišući rad Štaba, Stanivuković je kazao da se previše politizuje oko toga.

“On je zasjedao i donesene su određene mjere i predsjedavao sam putem video linka. Pa na jednom zasjedanju nije bila direktorica Doma zdravlja, već je poslala svog zamjenika. To je sasvim normalno. Na štabu je bila moja savjetnica Milada Šukalo, ona je trebala biti zamjenik gradonačelnika, ali mi nisu dozvolili. To niko ne spominje”,rekao je on.

Takođe je rečeno da škole za sada neće prelaziti na online nastavu.