Policijski službenici PU Banjaluka u nastavku akcije “Balkon” otkrili su veće količine droge zbog čega su privedeni lica D.M. iz Prijedora i D.D. iz Banjaluke nad kojima je izvršena kriminalistička obrada.
“Na području Grada Laktaši, izvršen je pretres kuće koju koristi lice D.M. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti sledeći predmeti: dvije staklene tegle u kojima se nalazi zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne bruto mase oko 800 gr, dva pakovanja PVC folije u kojoj se nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“ ukupne bruto mase 4,06 gr, dvije mrvilice sa tragovima zelene biljne materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, tri digitalne vage, oprema za vještačku proizvodnju opone droge „Marihuane“, četrdeset komada metaka kalibra 7,62mm, PVC šprica zapremine 5ml u kojoj se nalazi tečnost tamne boje, čiji izgled i miris asociraju na ulje „Kanabisa“”, piše u saopštenju PU Banjaluka.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Osnovnog suda u Banjaluci, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka će protiv navedenih lica biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.