Prije tri decenije voz je bio najpraktičnije prevozno sredstvo, a danas iz “Željeznica RS”, koje obilježavaju 30 godina postojanja, poručuju da će nabavkom novih vozila nastojati da vrate putnike u kupee.

Kako izgleda unutrašnjost jednog kupea, provjerilo je 120 đaka četvrtog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić”, koji su povodom obilježavanja jubileja ŽRS putovali od Doboja do Petrova.

Nekim učenicima je ovo bila prva vožnja, dok su se drugi pohvalili da su već putovali vozom.

“Nisam do sada putovala, sada mi je ovo prva prilika”, kaže Gabrijela Trgić.

“S tetkom sam putovala najčešće na slavu u Petrovo, u Kakmuž”, iskrena je Marija Stjepanović.

“Bilo je dosta zanimljivo. Meni je bilo zanimljivo kako se čuju točkovi po šinama i baš je zabavno. Putovala sam u Sarajevo”, priča Elena Tomić.

Kratko putovanje, kaže učiteljica Radojka Stojanović, uklopilo se u nastavni plan i program.

“Ove školske godine učimo o željezničkom saobraćaju, učimo o zanimanjima i radu ljudi u našem zavičaju, tako da nam je to sada obnavljanje gradiva na terenu”, kazala je Stojanovićeva.

S obzirom na to da su “Željeznice” simbol državnosti, ističe Vesna Vožnji, pomoćnica ministra za željeznički, vodni i vazdušni saobraćaj, srećna sam što je RS osnovala javno preduzeće koje je okosnica razvoja privrede i okupljanja svih stanovnika tamo gdje se nalazi pruga.

“Konkurencija i tržište čine svoje, definitivno standard je povećan i u RS kao i u svim ostalim zamljama u okruženju, svi imamo službena, svoja vozila, imamo gradski prevoz, autobuski prevoz. Mislim da ćemo ulagati u obezbjeđivanje modernijih sredstava prevoza, tako ćemo, vjerujem, i vratiti ‘Željeznicama’ putnike, iskoristiti prednosti željeznice, domaću sirovinu kao pogonsko gorivo, što je sada jako značajno, tako da se očekuje i povećanje broja putnika”, navodi Vožnji.

Od 1990. do 2004. ŽRS bile su bazirane na prevoz putnika, podsjetio je Željko Radić, generalni direktor ŽRS, a u posljednjih 18 godina je rastom privredne aktivnosti akcenat na prevozu robe.

“Mi smo danas u završnoj fazi procesa restrukturiranja, sveli smo broj zaposlenih na onaj koji je projektovan, vidimo budućnost ‘Željeznica, u kojoj će biti obnovljena željeznička infrastruktura, nabavljena nova vozna sredstva za prevoz putnika, obnovljen vozni park za prevoz tereta, lokomotive, da privučemo, edukujemo, napravimo takvu klimu gdje bi bilo poželjno da budući radnici zasnuju svoj radni odnos”, izjavio je Radić.

Na naše pitanje kada je posljednji put putovao vozom, prvi čovjek ŽRS je odgovorio: “Prije 15 dana”, i ponudio da nam pokaže kartu, a na isto pitanje zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević dao je sljedeći odgovor:

“U onom sistemu sam se vrlo rado vozio vozom i kao student sam putovao često i najviše se putovalo vozom, a za vrijeme ove države, naše RS, nisam se vozio vozom. Vozio sam se u Srbiji i vozio sam se u inostranstvu, a ovdje nisam. Iskreno bih želio i volio, to bi me podsjetilo i na mladalačke dane, a isto tako bi mi pokazalo da ŽRS napreduju i osavremenjuju se”, naveo je Kovačević.