Iz Gradske uprave Banjaluka su potvrdili da trenutno postoje još četiri službena vozila Grada koja nisu označena naljepnicama sa gradskim grbom.

Tako su potvrđena pisanja medija da još postoje neka službena gradska vozila bez oznake ili sa kojih je ta oznaka skinuta.

“Svi službeni automobili su obilježeni”, napisao je 28. decembra prošle godine u objavi na društvenim mrežama gradonačelnik Draško Stanivuković.

Iz Gradske uprave uvjeravaju da je nakon ove naredbe gradonačelnika Stanivukovića da se sva službena vozila označe, tako i urađeno, ali su priznali da postoje izuzeci.

Kako navode, među njima je, pored gradonačelnikovog službenog vozila, i crna “škoda superb”, koju duži Kabinet predsjednika Skupštine, koja je na početku bila označena, jer se smatralo da predsjednik Skupštine Grada više djeluje lokalno i oznaka u tom smislu nije predstavljala rizik.

“Sredinom januara, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Mladen Ilić tražio je da se zbog bezbjednosti grb skine sa njegovog vozila, ali i prije nego što je služba voznog parka skinula naljepnicu, Ilićevo osoblje je istu skinulo. Istu takvu ‘škodu’ duži i Kabinet gradonačelnika, koja iz bezbjednosnih razloga nikada nije bila označena, a koja se isključivo koristi za putovanja u inostranstvo”, kažu u Gradskoj upravi.

Dodaju da je, s obzirom na to da gradonačelnik koristi privatno vozilo, pomenuta “škoda” upotrebljena samo prilikom dva poslovna puta u Srbiju, ali ni tada je nije koristio gradonačelnik, nego njegovi saradnici.

“Tako da medijski natpisi da je gradonačelnik skinuo naljepnicu nisu tačni, što se vidi i po tablicama. ‘Škoda’ koju su gradonačelnikovi saradnici vozili na put, u tablicama sadrži broj ‘772’, dok ‘škoda’ kraj koje se gradonačelnik fotografisao kada je promovisao novu praksu označavanja službenih vozila – u tablici sadrži brojeve ‘771’, što je vidljivo i na fotografijama u prilogu ove informacije. U prilogu je i fotografija objavljena 03.01. na kojoj se vidi da vozilo sa tablicama ‘772’ nikada nije bilo označeno, te da sa njega nije skinuta naljepnica, saopštili su iz Gradske uprave.

Pored ovih vozila, u Gradskoj upravi postoje još dva vozila “škoda oktavija” koja nisu označena i koja se koriste isključivo za putovanja van grada i ne koriste se u svakodnevnim aktivnostima, navodi se u saopštenju Gradske uprave.