Da sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije nije održana i da nisu doneseni konkretni zaključci, možda bi, izuzimajući niz neistina koje je izrekao, opaske predsjednika Gradskog odbora SNSD Vlade Đajića bile na mjestu.

Međutim, nakon održane sjednice na kojoj su donesene nove mjere u cilju zaštite građana, a koju je vodio gradonačelnik u svojstvu komandanta štaba, Đajićevi navodi nikako ne stoje, rekao je potpredsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka i šef Kluba odbornika u Skupštini grada Dragan Milanović.

U pitanju je reakcija Milanovića na izjavu Đajića, koji je nakon današnjeg sastanka kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Banjaluka rekao da je „epidemiološka situacija u gradu nikad nije bila gora, a da je gradonačelnik Draško Stanivuković na Kopaoniku i skija.”

Milanović kaže da je PDP davno upozoravao na potrebu za uštedama za zdravstveni sektor.

“Dovoljno je da podsjetim da smo prije godinu dana molili dr Đajića, kao direktora UKC RS, da se odustane od izgradnje garaže od 35 miliona KM i novac preusmjeri u potrebna medicinska sredstva za liječenje pacijenata.

Vezane vijesti:
Đajić o koroni u Banjaluci: Situacija nikada ozbiljnija, a gradonačelnik otišao na Kopaonik
U tom slučaju manja bi bila potreba za izdvajanjima iz ionako opustošenog gradskog budžeta, što najavljuju, a bez preciziranja sa koje stavke će biti skinuto 10 miliona KM o kojima govori”, naglasio je Milanović.

On ističe da osnovni cilj svih na javnim funkcijama treba da bude izlazak iz pandemije sa što manje posljedica, a ne bespotreba politička prepucavanja.

“Zabrinuti smo zbog povećanja broja zaraženih i apelujemo na sve da preduzmu mjere maksimalnog opreza. Uvjeren sam da će se Grad Banjaluka najodgovornije odnositi prema novonastaloj situaciji”, zaključuje Milanović