Ako ne znate ili ne možete, sklonite se. Spreman sam da vodim Dom zdravlja Banjaluka sa planiranih 300.000 KM i da uz to povećam koeficiente zaposlenim sa trenutno najnižih na najviše.

Poručio je ovo Slobodan Stanić, šef resornog odbora za zdravstvo Srpske demokratske stranke, reagujući na apel Vlade Đajića da Grad Banjaluka doznači dodatna sredstva zdravstvenom sistemu, saopšteno je iz SDS-a.

Zanimljivo, sa istim riječima i istim prijedlogom Stanić se obratio i prije tačno mjesec dana kada se u javnosti diskutovalo koliko treba da se izdvoji u ovogodišnjem gradskom budžetu za banjalučki Dom zdravlja.

“Ne može gradska kasa namiriti nečije promašaje u planiranju i upravljanju. Tražiti 10 miliona KM od Grada Banjaluka u situaciji kad Klinički centar planira da izdvoji 35 miliona KM na nekakvu podzemnu garažu je neviđeno licemjerstvo”, kazao je danas Stanić.

Stanić je podsjetio da je još na početku pandemije upozoravao da borba sa koronom nije trka na 100 metara već maraton, ali da vodeći ljudi zdravstevnog sistema nisu uvažili dobronamjerne sugestije da se sistem kadrovski i finansijski pripremi na dugoročnu borbu.

“Niste odustali od vaše megalomanije i izgradnje garaža od 35 miliona KM, planovi utroška sredstava za ovu godinu nisu korigovani iako je pandemija bila i prošle godine. Podzemne garaže doktora Đajića postale su sinonim za rasipništvo u doba korone, ne samo u Republici Srpskoj nego i u regionu”, zaključio je Stanić, kako se navodi u saopštenju SDS-a.

Slobodan Stanić je bivši ministar zdravlja koji je nakon smjene napustio SNSD-e i priključio se SDS-u. Na proteklim lokalnim izborima izgubio je u trci za načelnika opštine Novi Grad od kandidata SNSD-a Miroslava Drljače.

Već pet godina je zamjenik direktora u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH, ali u svojim nastupima uglavnom se bavi zdravstvenim temama i istupa kao predsjednik Odbora za zdravstvo SDS-a.