Nova gradska administracija, uštedama i smanjenjima dosadašnjih troškova i rashoda, planira da finansira više projekata, poput izgradnje najvećeg gradskog parka, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tako mjerama racionalizacije, koje su uvrštene u Prijedlog budžeta za 2021. godinu, očekuju uštede u iznosu od oko dva miliona KM.

“Ovim uštedama stvoriće se mogućnost za pokretanje novih projekata i programa poput nabavke udžbenika za učenike osnovnih škola, zatim za početak gradnje najvećeg gradskog parka – njegove prve faze, te izgradnju dajak pristaništa, navode iz Gradske uprave.

Takođe, najavljuju da će ostvarenim uštedama i preraspodjelom sredstava biti obezbjeđena sredstava i za izgradnju sportske dvorane na Laušu, izradu idejnog rješenja za Centralno spomen obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, uređenje ljetne pozornice tvrđave „Kastel“, nastavak radova na gradnji odnosno opremanje vrtića u Kuljanima i u Vrbanji, te za subvencije privrednicima i javnim prevoznicima.