Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razmatraće danas u Banjaluci sa gradonačelnicima i predstavnicima ministarstava i javnih ustanova u Srpskoj pogoršanu epidemiološku situaciju u Srpskoj.

Višković je na sastanak pozvao gradonačelnike Trebinja Mirka Đurića, Banjaluke Draška Stanivukovića, Doboja Borisa Jerinića, Zvornika Zorana Stefanovića, Istočnog Sarajeva Ljubišu Ćosića, Bijeljine Ljubišu Petrovića, Gradiške Zorana Adžića, Dervente Milorada Simića i Prijedora Dalibora Pavlovića.

Sastanku će prisustvovati i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, te predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović, rečeno je Srni u Vladi.

Sastanku, koji će biti održan u 13 časova, prisustvovaće i direktori Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković, Inspektorata Republike Srpske Milovan Krčo, Univerzitetskog kliničkog centra Vlado Đajić i Bolnice „Sveti Vračevi“ Bijeljina Zlatko Maksimović.

Nakon ovog sastanka biće održana sjednica Republičkog štaba za vanredne situacije u 15 časova, a po njenom završetku biće objavljeno saopštenje.

Direktor Instituta za zaštitu zdravlja Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je juče da će ova ustanova dostaviti Republičkom štabu za vanredne situacije prijedlog za uvođenje oštrijih epidemiološkh mjera u Srpskoj i dodao da je virusom korona trenutno zaraženo 36 odsto testiranih lica. Zeljković je rekao da u svakoj sferi života treba razmisliti u kom pravcu treba ići kada je riječ o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.