Na poziv sugrađanima da fotografišu ono što ih asocira na Banjaluku, pristigle su 104 fotografije sa različitim motivima iz grada, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Poziv je okončan danas u podne, a pred stručnom komisijom na čelu sa fotografom Grada Banjaluka Aleksandrom Čavićem, je nimalo lak zadatak – izbor deset najboljih fotografija.

Planirano je da komisija do petka, 26. februara, od pristiglih, odabere deset najljepših fotografija, koje će biti objavljene na Fejsbuk stranici Grada u nedjelju, 28. februara, u 10 časova. Od ovih fotografija, sugrađani će glasanjem u periodu od 24 časa, odabrati pobjedničku.

Dakle, autor fotografije koja dobije najviše glasova (lajkova) do ponedjeljka, 1. marta do 10 časova, biće simbolično nagrađen time što će njegova fotografija mjesec dana biti naslovna na zvaničnoj internet stranici Grada Banjaluka.

Namjera ovog poziva bila je da baš februar, mjesec u kojem se prije 527 godina prvi put pominje ime našeg grada (6.februar 1494. godine), završimo na ovaj simboličan način – posvećujući ga našem gradu i njegovim stanovnicima. U ovoj akciji mogli su učestvovati svi sugrađani bez obzira na to da li se bave fotografijom profesionalno ili amaterski.