Reozolcuja o Srebrenici je obesmišljena, a Bošnjaci su iskorišteni za tuđe geopolitičke igre, rekao je u  Specijalu RTRS-a predsjednik Narodne skupštnne Republike Srpske Nenad Stevandić.

Kaže da je Srpska dala svoj doprinos u diplomatskoj borbi.

– U priprmei naše akcije ozbiljno smo sarađivali sa Srbijom. Sve što je rađeno bilo je koordinisano i dali smo svoj doprinos – naveo je Stevandić.

Ističe da su pisma NSRS i srpskog člana Predsjedništva prepoznati.

– Vidjeli smo da je Namibija skoro pročitala jedan dio , da su rkeli da nema ekskluziviteta. Ruski predstavnik Vasiliji Nebenzja je rekao da je narušeno prvao, da to nije stvar koja ima ustavni karakter. Svi zajendo su govorili ono što smo mi pisali. Zato mislim da smo pokazali šta znači kad smo zajedno – naveo je Stevandić.

Ističenj da se sada mogu donijeti određeni zaključci.

– Јedna Njemačka ne bi smjela da bude u prostoriji u kojoj se govori o genocidu, zbog svega što je radila. Ta njemačka drži uvodnu riječ, a kada je vučić rekao da se ne spominju sva tri narod u rezoluciji, a njemački predstavnik drži riječ i kaže da je to potštovanje sva tri naroda. Njemački predstavnik otvoreno laže – izjavio je predsjednik NSRS.

Kaže da je ogroman broj država glasao pod pritiskom i radi benefita.

-I sve presude koje su donesene pod ucjenama i pottkupljivanjem su nevalidne i trebaju odgovarati oni koji su ucjenjivali i potkupljivali. Tako će proći i ova rezolucija – naglasio je Stevandić.