Okružni privredni sud Banjaluka donio je Rješenje kojim se „Autoprevozu“ dozvoljava ulazak u posjed zemljišta na lokaciji Stare autobuske stanice u centru Banjaluke, saznaje portal CAPITAL.

Okružni privredni sud Banjaluka pomenuto rješenje je donio 9. marta ove godine.

„Izvršenje radi predaje u posjed nepokretnosti će se sprovesti tako što će sudski izvršitelj, nakon što udalji lica i ukloni stvari sa nepokretnosti, predati nepokretnosti u posjed tražiocu izvršenja“, navedeno je u sudskom rješenju koje je u posjedu portala CAPITAL.

Pored toga, Rješenjem se određuje naplata novčanog potraživanja u korist „Autoprevoza“ u iznosu od 17.640 na ime naknade troškova parničnih postupaka.

Suvlasnik „Autoprevoza“ Sladomir Đurić kaže za CAPITAL da Grad ima rok od osam dana za žalbu, za koju smatra da nema osnova jer već postoji pravosnažna presuda kojom je tom preduzeću dosuđeno zemljište.

„Tražili smo izvršenje samo za jedan dio presude, za parking između Grčke i ulice Milana Tepića. O tome je sud odlučio. Nadam se da će neko u Gradu napokon razumno da sagleda situaciju i da ne prave cirkus. Niko nam se nije obratio iz Gradske uprave u vezi sa ovim, sada bi trebalo da shvate da su posljednji trenuci i da bi trebalo da sjednemo i razgovaramo. Mi smo spremni na kompromis i razuman pristup. Za sada nismo tražili da preuzmemo zgradu u kojoj je Muzej savremene umjetnosti i dio oko njega, park i parking, imajući u vidi da se radi o značajnijim nepokretnostima i spremni samo da tražimo rješenje“, rekao je Đurić.

Dodao je da je parking na lokaciji Stare autobuske stanice „Autoprevoz“ prodao drugoj firmi i da će ga, nakon preuzimanja, predati kupcu koji je takođe spreman na razgovor s Gradom oko rješavanja tog pitanja. Podsjetio je da je Grad godinama naplaćivao parking na tom zemljištu za koje tvrdi da nikada i nije bilo gradsko.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nije se javio na poziv CAPITAL-a, a u Gradskoj upravi su rekli da je u toku sjednica Štaba za vanredne situacije.

Portal CAPITAL objavio je nedavno da je „Autoprevoz“ uputio urgenciju Okružnom privrednom sudu Banjaluka kojom traži da budu uvedeni u posjed zemljišta u centru grada, koje im je prvosnažno dosuđeno.

Godinu dana prošlo je od ako je „Autoprevoz“, odlukom Ustavnog suda BiH, dobio zemljište vrijedno desetine miliona maraka u centru Banjaluke, a dogovor o preuzimanju nije postignut sa Gradskim upravom.