U akciji MUP RS kodnog naziva “Napon” uhapšene su tri osobe osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja.

MUP je saopštio da su uhapšeni V.Đ. i Ž.R. iz Banjaluke i D.S. iz Doboja koji su nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Republičkog tužilaštva.

– Policijski službenici MUP-a RS pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala u periodu od 19. do 21. februara, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva “Napon” u cilju otkrivanja rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnog djela „Trgovina uticajem“- saopšteno je iz MUP RS.

Osumnjičenima se kako saznaje Srpskainfo stavlja na teret da su, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, a nakon što je raspisan javni konkurs za prijem radnika u preduzeću Elektroprenos BiH, a.d. Banja Luka, postigli dogovor da kontaktiraju učesnike konkursa kako bi, koristeći svoj službeni ili društveni položaj, posredovali pri zapošljavanju, a potom su kontaktirali više lica sa kojima su dogovorili zapošljavanje uz novčanu naknadu.