Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je najznačajniji ishod njegove posjete UAE i Bahreinu dogovor u vezi sa izgradnjom fabrike Sinofarm vakcina u Srbiji.

“To je nešto što će stvoriti normalnu šansu za budućnost Srbije”, rekao je on.

Naveo je da je razgovarano i o pitanjima poljoprivrede, nafte, građevinske industrije, prenosi B92.

“Ja očekujem princa Nasera da dođe, pa posetu još veće delegacije, da bismo krajem leta dogvoorili posetu kralja Armada Beogradu”, rekao je on.

Kako je kazao, zadovoljan je ponosan kako je došeka i u Ujedinjenim Arpskim Emiratima i Bahreinu.

“Ono Srba što ovde ima su bili ponosni i srećni što dolaze iz Srbije. To pokazuje novi trend u svetu da nezavisne i suverene zemlje sve više počinju da sarađuju”, rekao je on.

Vučić je kazao da je značaj fabrike vakcina veći nego naoružanje, te da je ona važnija nego ni avioni-lovci.

On je najavio da će za manje od mjesec dana početi da se gradi fabrika vakcina.

“Već imamo u ponudi pet placeva – jedan na Pančevačkom putu, drugi na auto-putu ka aerodromu, a jedan ka Lazarevcu”, rekao je on.

Kako je napomenuo, reagovao je pravično i razočarno zbog najava da će EU uvesti ograničenja putovanja za one koji su vakcinisani vakcinama koje EU nije odobrila.

“Ja mislim da ta odluka neće biti doneta, pošto bi bila protivna prirodi EU i svim njenim principima. Upravo zbog toga se Srbija nalazi na evropskom putu, a ne zato što nam treba nečija milostinja”, kazao je on.

Vučić je najavio da će Srbija izdavati potvrde za prisustvo antitijela u krvi.

“Sa PCR testom će ići oni koji ne žele da prime vakcinu. Ja sam nesrećan zbog nemalog broja ljudi koji neće da primi vakcinu”, napomenuo je on.

Kazao je da postoje vakcine koje nemaju kontra-indikacije, te da će biti davane djeci i trudnicama.