Ivica Mišković (65) mjesecima se pripremao za bijeg iz Banjaluke, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Iako je imao vrlo malo vremena, jer je boravio u pritvoru gdje je režim što se tiče izlazaka i boravka na otvorenom strožiji nego u krugu zatvora, osuđeni pedofil je svaki trenutak boravka napolju koristio kako bi trčao, otkriva izvor Srpskainfo iz pravosuđa.

– Niko nije pretjerano obraćao pažnju na to što šezdesetčetvorogodišnjak trči, ali sada je jasno šta mu je bio plan- dodao je izvor iz pravosuđa.

Međutim, ukoliko je sve planirano mjesecima unaprijed, onda su opravdane i sumnje da je Mišković imao logističku podršku koja mu je omogućila da se sve vrijeme krije ili pobjegne van granica BiH.

Ivica Mišković pobjegao je 7. novembra iz Osnovnog suda u Banjaluci nakon izricanja prvostepene presude kojom je osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djevojčice (9).

Bijeg Miškovića snimilo je nekoliko kamera, a na snimcima se vidi da bjegunac (64) trči mnogo brže nego što se to moglo očekivati od osobe koja ima vještački kuk i smanjenu pokretljivost u koljenu.

Iako su dvojica sudskih policajaca kritičnog dana bila u pratnji, Miškovića su ostavili u prostoriji samog sa sudskom policajkom, što je on iskoristio i na kraju pobjegao kroz prozor.

Tokom bijega mu se uspjela jedino suprotstaviti sudska policajka, ali je Mišković udario nanijevši joj povrede.

Mišković je policiji prijavljen u februaru 2021. godine zbog zlostavljanja djevojčice (9).

Tada osumnjičeni Mišković uspio je umaći hapšenju i pobjeći u Hrvatsku gdje se normalno zaposlio.

Zahvaljujući upornosti majke djevojčice, raspisana je međunarodna potjernica, ali je Mišković iz Hrvatske pobjegao u Njemačku, gdje je na kraju uhapšen i izručen pravosuđu Srpske.

Zbog zlostavljanja djevojčice Mišković je osuđen prvostepeno na četiri godine zatvora, ali ga nakon hapšenja, očekuje novi sudski postupak.

Naime, zbog bjekstva, ali i napada na službenu osobu, Mišković bi za svako djelo pojedinačno mogao dobiti maksimalno po pet godina zatvora.