Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da se 12. maja na Dan Vojske Republike Srpske sa ponosom i poštovanjem sjećamo svih slavnih pobjeda VRS u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i 23 hiljade poginulih boraca koji su svoje živote položili na oltar Republike Srpske, braneći vjekovna ognjišta, slobodu i svoj narod.

Cvijanović je naglasila da je trajna dužnost svih nas da čuvamo sjećanje na njihovu i žrtvu svih junaka koji su stali u odbranu Republike Srpske kao najveće tekovine i garancije našeg opstanka, stabilnosti i budućnosti.

Povodom Dana Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka, koji baštini tradiciju Vojske Republike Srpske, Cvijanović je uputila čestitku komandantu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadiru Sretenu Miloševiću, svim pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

– U uvjerenju da će Treći pješadijski (Republika Srpska) puk nastaviti da čuva nasljeđe i identitet hrabre i časne Vojske Republike Srpske, srdačno vas pozdravljam – navodi se u čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH.