Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadiru Sretenu Miloševiću, pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske.

– U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske – rekao je Dodik.

Istakao je da je Vojsku Republike Srpske stvorio srpski narod.

– Ona je narodna i odbrambena, a 12. maj, dan kada je formirana Vojska Republike Srpske je jedan od važnijih datuma u našoj istoriji – naveo je Dodik.

Naglasio je da je pod vođstvom Vojske Republike Srpske odbranjena država Republika Srpska koja je formirana 9. januara.

– Odbranjeni su životi, vjekovna ognjišta i materijalna sredstava. Nikada ne smijemo zaboraviti herojstvo, hrabrost, čast i odvažnost pripadnika Vojske Republike Srpske koja je časno branila svoj narod u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Izražavam posebnu zahvalnost svima koji su svoje živote i zdravlje ugradili u temelje Republike Srpske, a naša dužnost je da čuvamo tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata i njegujemo sjećanja na borce koji su nam donijeli slobodu i mir – naveo je predsjednik Republike Srpske.