U Marketu “AS” u banjalučkoj ulici Slobodana Kusturića 15 jutros je izbio požar u skladištu trgovine koja se nalazi u sklopu stambene zgrade. Stanari traže da se ispitaju sve okolnosti ovog događaja. Iz policije kažu da je istraga o uzroku požara u toku.

Prema informacijama koje su nam na licu mjesta saopštili stanari, požar je izbio za vrijeme popravke lifta kojim se roba dostavlja do marketa, kada je prilikom varenja metalnih dijelova zapaljena roba.  

„Oni u našim prostorijama imaju dosta robe u skladištu i to je bilo neobezbijeđeno i dovelo do neželjenih scena, mnogo stanara je to opazilo. Nema žrtava, ali je ovo za organe koji moraju ovu priču da dovedu do kraja i da se ovakve stvari više ne dešavaju“, kaže Miloš Kolundžija, predsjednik Upravnog odbora ZEV ulica Slobodana Kusturića 15.

Iz Uprave Marketa “AS” nam je potvrđeno da je do požara došlo prilikom radova na redovnom održavanju lifta u skladišnom prostoru. 

“Požar je ugašen u najkraćem mogućem roku, zahvaljujući reakciji naših muških zaposlenika, a bez opasnosti po njih i druge. Ovom prilikom se zahvaljujemo vatrogasnoj službi koja je stigla na teret za tri minute, a posebno se zahvaljujemo komšijama koje su pritekle u pomoć. Požar je prouzrokovao minimalnu materijalnu štetu”, saopšteno je iz marketa “AS”.

Stanari tvrde da je zbog odlaganje robe u skladište marketa, koje je u sklopu zgrade, povećan rizik od pojave miševa čime se svi izlažu opasnosti za njihovo zdravlje. Kažu da je to dovoljan razlog da nadležni reaguju jer se postavlja pitanje u kakvim uslovima se čuva roba i koliko opasnosti ima za stanare kojih u toj zgradi ima oko 200.

 „Ovdje ima elemenata za organe koji bi trebali da provjere to što se tiče skladišnog prostora i svega ostalog. Nije nam u cilju da se ovo ponavlja i da ostane status kvo da se nešto ne promijeni, mi smo otvoreni ovde svi smo kao zapete puške i spremni smo da pomognemo da se ovo sanira i da se ovo ne ponavlja“, kaže Miloš Kolundžija, predsjednik Upravnog odbora ZEV ulica Slobodana Kusturića 15.

Iz policijske uprave Banjaluka su nam kratko saopštili da su policijski službenici bili na terenu, da je požar lokalizovan od strane vatrogasne brigade, da nije bilo povrijeđenih lica te da je u toku rad po navedenom predmetu.