Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić rekao je da je očigledno da ni OHR, ali, nažalost, ni Јelena Trivić ne razumiju poruke koje se šalju onima koji žele da Republika Srpska nestane u potpunosti.

Da li su se zapitali i da poruka na bilbordu ‘Granica postoji’ može da znači da je dosta svih onih koji pokušavaju kroz svoje djelovanje da oduzmu sva Ustavom zagarantovana prava Republike Srpske i da im poručujemo da postoji granica i da ne damo Republiku Srpsku – naglasio je Kojić.

Ali, isto tako, rekao je Kojić za Srnu, međuentitetska linija je granica između Republike Srpske i FBiH i to je apsolutno nesporno, pa očigledno znajući to Bošnjaci žele da uklone table sa natpisom “Dobro došli u Republiku Srpsku”.

  • Razumljivi su stavovi OHR-a i jasno je da su usmjereni protiv Republike Srpske, ali je ne razumljivo da neki domaći političari ne razumiju jasnu poruku “granica postoji – dodao je Kojić.

Iz OHR-a objavljeno je saoštenje povodom bilborda u Republici Srpskoj na kojima piše “Granica postoji”, tvrdeći da “ne postoji državna granica između entiteta”.

Takođe, i predsjedniku Narodnog fronta Јeleni Trivić zasmetao je bilbord “Granica postoji”, navodeći da je jedan takav bilbord uplašio.

  • Јutros kada sam krenula na posao, vidjela sam bilbord. Mogu vam reći da nije prijatan i na njemu piše ‘Granica postoji’, na kojem je čovjek i malo mu se vidi vojna oprema.

Nije u civilu – rekla je Trivićeva, dodavši da ima nekoliko takvih bilborda na kojima piše “Zato što ne damo naše nadležnosti”.

  • To je na vidnom mjestu, na kružnom toku gdje je veliki promet vozila. Za mene takve poruke apsolutne nisu dobre. Ne bi smjele dolaziti s bilo koje strane – rekla je Trivićeva.