Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razriješio je danas Miću Milovanovića sa funkcije vršioca dužnosti direktora AD Toplana Banjaluka.

– Smijenio sam direktora preduzeća “Toplana” nakon što to niko nije imao hrabrosti da uradi ni nakon više decenija lošeg rukovođenja i milionskih gubitaka koje je, otkad upravlja ovim preduzećem, proizveo. Obračun sa gubitašima, negativnim pojavama, kriminalom i određenim lobijima je u Banjaluci počeo sa prvim danom naše pobjede. Ovim korakom je taj put nastavljen. Naš cilj je preispitati sve ono što je u proteklih dvije decenije rađeno u Gradskoj upravi i javnim ustanovama i preduzećima, rekao je Stanivuković.

On je najavio da će tim za reviziju u petak iznijeti brojne dokaze o kriminalu i korupciji i napomenuo da “završni udarac” ovim pojavama daju Tužilaštvo i MUP.

–  Ovim putem pozivam i sve relevantne institucije da se uključe, rekao je Stanivuković.

Bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, odmah po preuzimanju dužnosti 2016. godine, poništio je konkurs koji je raspisan u vrijeme njegovog prethodnika Slobodana Gavranovića, na kojem je Mićo Milovanović reizabran na funkciju direktora AD Toplana Banjaluka, i ostavio ga u funkciji vršioca dužnosti još pune četiri godine.

Toplana AD je najveću gubitaš od banjalučkih preduzeća, dugovi su odavno prešli 100 miliona KM i premašili vrijednost kapitala, a dobar dio “zasluga” za takvo stanje pripada upravo Mići Milovanoviću koji je upravljao Toplanom još od vremena kada je na čelu Banjaluke bio Dragoljub Davidović.