Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras u Sarajevu, nakon sastanka stranaka partnera na nivou BiH, da je sva odgovornost na parnerima iz FBiH koji ne znaju šta hoće ni kako hoće.

Stevandić je izrazio razočaranje, jer je, kaže, održano pet sastanaka na kojima se pokazalo da vladajuća stranka Srpske nema partnere na nivou BiH.

– Mi nismo učinili ništa na destabilizaciji situacije – naglasio je Stevandić.

Stevandić je istakao da je razočaravajuće imati partnere koji nemaju vlastiti autoritet, koji moraju sa nekim drugim da se usaglašavaju te, kako kaže, pitaju šta smiju uraditi.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je sastanak ostao nezavršen i da u narednih sedam dana slijedi nastavak razgovora.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da partije koje ozbiljno žele da vrše vlast moraju da imaju politički potencijal.

 

Sastanku u Parlamentarnoj skupštini prisustvovali su lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i “Trojke”, koju čine predsjednici SDP-a Nermin Nikšić, Naroda i pravde Elmedin Konaković i Naše stranke Edin Forto.

Prisustvovali su i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.