U Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu večeras je održan sastanak stranaka partnera na nivou BiH. Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je sastanak ostao nezavršen i da u narednih sedam dana slijedi nastavak razgovora.

Nismo ništa konkretno dogovorili, jer nije bilo moguće dogovoriti – rekao je Dodik.

On je istakao da je razgovarano o dogovorenim, a nezavršenim pitanjima, od kojih je jedno i budžet BiH koji je dogovoren, ali nije realizovan jer postoje stvari koje još nisu riješene.

Dodik je rekao da je razgovarano i o Izbornom zakonu BiH, čije su izmjene neprihvatljive za stranu iz Republike Srpske, dodajući da je jedna od tema bio i Plan rasta EU za BiH.

On je naglasio da se formalno-pravno može pristupiti promjeni Centralne izborne komisije.

– Ranije smo imali dogovor oko toga da se mijenja CIK – rekao je Dodik.

 

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da je održano pet sastanaka na kojima se pokazalo da vladajuća stranka iz Srpske nema partnere na nivou BiH.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da partije koje ozbiljno žele da vrše vlast moraju da imaju politički potencijal.

– Mi smo u deficitu, jer nemamo partnere koji to mogu tako da funkcionišu – naglasila je Cvijanović.

Sastanku u Parlamentarnoj skupštini prisustvovali su lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i “Trojke”, koju čine predsjednici SDP-a Nermin Nikšić, Naroda i pravde Elmedin Konaković i Naše stranke Edin Forto.

Prisustvovali su i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.