Popunjavanjem drvoreda u Bulevaru Vojvode Stepe Stepanovića i Ulici Kralja Petra II Karađorđevića, uspješno je završena proljećna sadnja stabala.
-Prethodno su uklonjeni stari panjevi i zatim zasađene nove sadnice uz proširenje sadne jame, izmjenu sadržaja i ugradnju sistema za zalijevanje – naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Ističu da je u toku ove proljećne akcije ukupno zasađeno preko 200 sadnica drvenastih vrsta i preko 70 sadnica različitog ukrasnog žbunja.

Lokacije na kojima su posađena nova stabla su naselje Ada tj. ulica Pallih boraca koju krasi novopodignuti drvored, zatim ulice Teodora Kolokotronisa, Tržnička, Kozarska, Ravnogorska, Stevana Bulajića, Kralja Petra I Karađorđevića i druge.

Foto: Grad Banjaluka
Iz Odjeljenja napominju da akciju sadnje stabala nastavljaju na jesen, te pozivaju naše sugrađane da im dostave prijedloge za sadnju sadnica blokovskog zelenila u njihovim naseljima.

-Banja Luka svakako nosi epitet grada zelenila i naša obaveza je da takav epitet i sačuvamo – zaključili su iz Odjeljenja