Dok Draško Stanivuković zatvara lokale po Banjaluci i najavljuje njihovo rušenje, u sopstvenom dvorištu ima nelegalnu građevinu, tvrdi ATV.

Oko porodične kuće Stanivukovića izgrađena je i postavljena ograda koja nema potrebne dozvole i koja je trebalo još prije osam godina da bude uklonjena. To potvrđuje rješenje Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske iz 2013. godine, a koje je u posjedu ATV-a.

U tom rješenju navedeno je da je odbijena žalba Dragana Stanivukovića, oca Draška Stanivukovića, te mu se nalaže da u roku od 30 dana poruši izgrađenu ogradu. Ograda nije srušena, niti je oko nje postavljana traka ni prije ni poslije isteka datog roka.

Stanivuković je, po tom rješenju, mogao da izgradi ogradu samo na osnovu prethodno izdatih lokacijskih uslova, te prijave radova nadležnoj urbanističko-građevinskoj inspekciji.

Ministarstvo je tada informisalio Stanivukovića da je u međuvremenu stupio na snagu novi Zakona o uređenju prostora i građenju koji u svojim odredbama predviđa mogućnost legalizacije bespravno izgrađenih objekata.